Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Roessingh R&D

Looptijd: van tot

Tijdens het Weekend van de Wetenschap is Roessingh Research and Development op zaterdag 6 oktober tussen 11.00 en 16.00 uur aanwezig bij de Saxion Technology Day 2018. 

Roessingh Research and Development laat u zien hoe Europese subsidies de Zorgtechnologie van de toekomst mogelijk maken. Voor kinderen is er de gelegenheid om nieuwe technologieën uit te proberen. Ze kunnen hun balans trainen met games, of zelf datawetenschapper worden en opspeuren welke patiënt ziek dreigt te worden. U kunt zelf ook ervaren hoe nieuwe technologieën de revalidatie verbeteren of mensen met een beperking helpen in hun dagelijks leven.

Dit kan aan de hand van onderstaande samenwerkingsprojecen die worden ondersteund door verschillende Europese subsidies, zoals EFRO, AAL, H2020 en INTERREG:

  • Spinzo: Specialistische zorg thuis. In dit EFRO project onderzoeken bedrijven samen met zorgorganisaties hoe zorg aan huis kan worden gerealiseerd met behulp van technologie.
  • Iron Hand:  In dit AAL project is een robotische handschoen ontwikkeld die mensen met een verminderde handfunctie ondersteunt in hun dagelijkse activiteiten, zoals het oppakken van kopjes.
  • XoSoft: In dit Horizon 2020 project wordt slimme kleding gemaakt die mensen met allerlei beperking in hun benen ondersteunt in hun stabiliteit, de kracht in hun benen, en uiteindelijk hun mobiliteit en gezondheid.


Roessingh Research and Development is een wetenschappelijk onderzoeksinstituut waar verschillende disciplines als revalidatiegeneeskunde, bewegingswetenschappen, psychologie, en biomedische technologie samenwerken aan innovaties voor de revalidatie- en chronische zorg. Hierbij spelen robotica, games, wearables en online diensten voor patiënten een belangrijke rol.

Roessingh R&D is betrokken bij de volgende samenwerkingsprojecten die EFRO subsidie ontvangen:

GABLE: in dit project wordt een innovatieve robot voor loop- en balanstrainings met de naam ‘Gable’ ontwikkeld. Deze robot is inzetbaar voor de revalidatie van patiënten na een beroerte, ook wel CVA,  genoemd. Jaarlijks worden wereldwijd 15 miljoen mensen getroffen door een CVA.

EMBIPRO: in dit project worden slimme producten ontwikkelt voor mobiliteit in de zorg zoals een intelligente rolstoelondersteuning, slimme tilliften en aangepaste fietsen.

RUNNER ASSIST: Terwijl je hardloopt via de ‘oortjes’ van je smartphone of via de sporthorloge tips doorkrijgen om harder te lopen en/of blessures te voorkomen. 

SPINZO: Specialistische zorg thuis: dit project onderzoekt hoe mkb-bedrijven en zorgpartijen samen technische oplossingen kunnen realiseren voor zorg aan huis (los van muren en gebouwen).

PRO-Z Proeftuin Robotica Ontwikkeling in de langdurige Zorg: In deze proeftuin kunnen MKB-bedrijven in een woon- en zorgomgeving samen met de mensen waar het om gaat, cliënten, mantelzorgers of zorgprofessionals, hun robotica toetsen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen