Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

RIDE

Looptijd: van 1 april 2021 tot 31 december 2023


RIDE is de afkorting voor: Robotica, Industriële Digitalisering & Ecosystemen. Het RIDE-project is een open onderzoek-, en ontwikkelproject, dat ervoor zorgt dat de ontwikkelde kennis over robotica en integrale digitalisering in Oost-Nederland maximaal benut gaat worden.

Het RIDE-consortium gaat zich richten op het ontwikkelen van (verdere) digitalisering bij directe en indirecte productieprocessen, door o.a. machines en datastromen op slimme wijze te koppelen aan digitale platformen, systemen en databases. Dit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld data toe te voegen aan een 3D-CAD-ontwerp waarmee bijvoorbeeld automatisch robotprogramma’s gegenereerd kunnen worden of waarmee automatisch kostprijscalculaties voor offertes gemaakt kunnen worden. Ook kan hiermee de kwaliteit van het produceren nauwkeurig en real-time gemeten worden. De te ontwikkelen technologie zorgt niet alleen voor significant lagere faalkosten, de verzamelde data zal gebruikt worden om de efficiency en kwaliteit van de gehele waardeketen te verhogen en organisaties schaalbaar te maken, waarbij de omzet verhoogd wordt en de kosten dalen.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen