Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Ringstraten Nijmegen; opwaardering verblijfs- en vestigingsklimaat

Looptijd: van 1 maart 2008 tot 30 juni 2012

 

De straten rondom het winkelgebied van Nijmegen, de zogenaamde ringstraten, hebben een aparte sfeer door de fraaie bebouwing en de vele verschillende winkels en bedrijven.

De gemeente wil de ringstraten en daarmee de hele binnenstad aantrekkelijker maken. Dat is onder meer gerealiseerd door het opknappen van de panden en het herinrichten van de straten.  In het project Ringstraten hebben de Van Broeckhuysenstraat, Van Welderenstraat en In de Betouwstraat een nieuwe inrichting gekregen. De keuze voor deze drie straten is gemaakt op basis van de kwaliteit van de huidige openbare ruimte. Uitgangspunt bij de herinrichting is dat dit leidt tot een verbetering van het economisch functioneren, het ondernemersklimaat en de leefbaarheid van de Ringstraten. De ontwerpen van de straten zijn tot stand gekomen in overleg met de bewoners.  

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen