Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Robuust en Co

Looptijd: van 1 januari 2016 tot 31 december 2018


Het project ‘Robuust en Co" is een samenwerkingsverband van Gelderse energie coöperaties.

Door samen te werken worden de businesscases en verdienmodellen sterker, vergroot de professionaliteit van de coöperaties, ontstaat een bredere klanten en ledenbasis, en groeit de omzet en de positie in de markt. Gevalideerde business cases en verdienmodellen worden binnen de VECG gedeeld. Zo kunnen de Gelderse energie coöperaties een rol spelen die de energietransitie daadwerkelijk versnelt en kunnen zij een concrete bijdrage leveren aan het Gelders Energieakkoord.

Het project richt  zich op het ontwikkelen, toetsen en valideren van een menukaart van succesvolle business cases en verdienmodellen, die het bedrijfsmodel van energiecoöperaties robuuster maken. Hiertoe is een
Vereniging van Energie Coöperaties in Gelderland opgericht (VECG). In drie werkpakketten wordt samengewerkt: 1. Business services, 2. Energie opwekprojecten en 3. Services energiebesparing.

De samenwerking moet een substantiële bijdrage leveren van duurzame (CO2-neutrale)energie en zorgen voor meer economische groei en werkgelegenheid in de energiesector.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen