Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Rolstoelergometer

Looptijd: van 1 september 2016 tot 31 augustus 2018
Plattegrond van de locatie van het project

Lode BV en zusterbedrijf Umaco BV hebben een proof of concept ontwikkeld van een rolstoelergometer waarmee rolstoelen kunnen worden geoptimaliseerd en waarmee o.a. fitheid gemeten kan worden aan rolstoelgebruikers. Dit toekomstige product maakt het mogelijk om gebruikscomfort en prestaties van rolstoelgebruikers te verbeteren en daarmee een gezonde leefstijl aantrekkelijk te maken.

Het product moet nu markt-klaar gemaakt worden. Daarvoor is nog een intensief validatieonderzoek bij het UMCG nodig en certificatie en industrialisatie.

Daarmee ontstaat een nieuwe productlijn voor Lode die in de fabriek op de Zernikecampus in Groningen geproduceerd zal worden waarmee langdurig werkgelegenheid kan worden gecreëerd.

 

 

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen