Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Rootball revolution

Looptijd: van 30 oktober 2008 tot 30 november 2010

Om de twee grootste bezwaren van het handmatig inpakken (arbeidsintensief en fysiek zwaar) van kluiten weg te nemen, zal een nieuwe werkwijze met bijgehorende machines en producten ontwikkeld worden.  Hiervoor moet een drietal ontwikkelingen worden ingezet: 1. Het ontwikkelen van een kluitverpakking die stevig, makkelijk verwerkbaar, milieuvriendelijk en goedkoop is. Er wordt uitgegaan van een afbreekbaar polymeer 2. Het ontwikkelen van een arbeidsbesparende, milieuvriendelijke machine die kluiten van 70-140cm kan inpakken. Deze moet de ontwikkelde kluitverpakking kunnen verwerken. 3. Het ontwikkelen van een methode om tijdens het inpakken van kluiten additieven toe te voegen zoals myccorhyza's (schimmels) en/of bemesting om de bomen bij herplanting te voorzien van voldoende voedingsstoffen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen