Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Rotterdam Media Commission

Looptijd: van 1 januari 2009 tot 31 juli 2015

De gemeente zet zich in om de creatieve sector te ontwikkelen. De groei in deze sector moet bijdragen aan de attractiviteit van de stad en de groei van het aantal hoger opgeleiden in de stad. RMC is opgericht om de innovatie, kennisontwikkeling en kennisuitwisseling te stimuleren. RMC richt zich op acquisitie en faciliteren van organisaties en producties, op het creëren van bekendheid tussen Rotterdamse mediabedrijven, het profileren van de Rotterdamse mediasector naar mogelijke opdrachtgevers en het profileren van Rotterdam als productie-, vestigings- en ontwikkelingslocatie. Het belangrijkste onderdeel van het project is een subsidieregeling voor collectieve initiatieven in de mediasector. RMC verleent in tenders op aanvraag subsidie aan organisaties binnen de regio, die initiatieven tot versterking van de mediasector willen uitvoeren. Collectieve initiatieven moeten gericht zijn op innovatie, kennisontwikkeling en kennisuitwisseling. Ook dient er sprake te zijn van samenwerking tussen een (media) onderneming en/of een overheidsorganisatie en/of een onderwijs/-kennisinstelling.

Samenwerking tussen : gemeente Rotterdam en Stichting Rotterdam Media Commission.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen