Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Routekaart Token Financiering

Looptijd: van 1 juni 2019 tot 30 juni 2021
Routekaart token

In dit project richten de projectpartners BLOCKLAB, YES!DELFT en LIFT-OFF zich op het ontwikkelen van een grondige en integrale best practice methodiek in de vorm van een routekaart voor token financiering. Zo wordt de keuze om erin de stappen en de ontwikkeling & uitvoering van token financiering voor Rotterdamse MKB-bedrijven in de (door-)groei fase gefaciliteerd. Er bestaat in Nederland geen vergelijkbaar initiatief/ routekaart die de ondernemer begeleid bij alle facetten rond token financiering. Dit is innovatief voor Nederland en zal uiteindelijk bijdragen aan blockchain initiatieven in de metropoolregio Rotterdam Den Haag, gericht op onder andere de logistieke sector.


Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen