Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

ROZ startersondersteuning

Looptijd: van 1 december 2014 tot 28 februari 2017

Inhoud project:
Een eigen bedrijf runnen is spannend, uitdagend en vooral leuk! Maar het vergt ook veel tijd en een goede voorbereiding. Als ROZ bieden wij een uitgebreid arrangement voor starters. Onze kracht is om starters op maat te begeleiden richting een succesvolle start van het bedrijf. Dankzij ESF kunnen wij deze dienstverlening succesvol inzetten in Twente!
Hoe ziet deze dienstverlening er uit? Wij geven advies en stellen samen een plan van aanpak op, individueel en op maat. We bieden trainingen, organiseren netwerkbijeenkomsten en kunnen helpen bij het verkrijgen van financiering. Ook na de start blijven wij in beeld en kan de ondernemer terecht voor begeleiding en coaching. Meer informatie over onze aanpak: www.rozgroep.nl/ikwilstarten.

Motivatie:
Naast een baan in loondienst is het starten van een bedrijf een uitstekende manier om deel te nemen aan het arbeidsproces. Dit wordt ook steeds belangrijker in relatie tot de flexibilisering van de arbeidsmarkt en het toenemende aantal zzp’ers.
Met onze uitgebreide dienstverlening voor starters maken wij de kansen op succesvol ondernemerschap zo groot mogelijk. In Twente zijn we hier volop mee aan de slag.

Projectresultaat:
Mede dankzij het Europees Sociaal Fonds hebben wij sinds 1 december 2014 tot nu toe ruim 800 mensen in Twente met ondernemende ambities kunnen adviseren.

Wist je dat?

Voor de periode 2014-2020 is € 507 miljoen beschikbaar. Hiermee wordt de arbeidstoeleiding van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en de duurzame arbeidsinzet van werkenden bevorderd.

Gemeenten gebruiken ESF subsidie voor het terugdringen van jeugdwerkloosheid en de arbeidsinpassing van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zoals mensen met een arbeidsbeperking, werkzoekende 50-plussers, mensen zonder werk of uitkering waaronder (laagopgeleide) vrouwen en gedetineerden.

Dit betekent dat binnen de projecten aandacht wordt besteed aan het creëren van gelijke kansen voor personen die door bepaalde kenmerken, zoals bijvoorbeeld geslacht, ras, leeftijd of seksuele gerichtheid, een (extra) achterstand hebben op de arbeidsmarkt.

Leerlingen van deze scholen, die in aanvulling op het regulier onderwijs ondersteuning nodig hebben of die na het verlaten van de school begeleiding nodig hebben bij het vinden van een baan, worden hiermee geholpen.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen