Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Ru Paré

Looptijd: van 16 juli 2013 tot 31 december 2015
Ru Paré

Het hoofddoel van de ontwikkeling van de Ru Paré is dat het concept van wederkerigheid omarmd wordt, breed verspreid raakt en algemeen erkend wordt als sociaal, cultureel en bedrijfseconomisch waardevol principe. De doelstelling van het project is daarbij de buurt er sociaal en economisch vooruit gaat. De voormalige Ru Paréschool wordt een sociaal-economische broedplaats, op basis van wederkerigheid; een plek waar mensen kunnen werken, zich ontplooien, ontmoeten, samenwerken. De ontwikkeling en realisatie van het gebouw zal gebeuren in samenwerking met ondernemers, instellingen en bewoners. Zowel gedurende de realisatie als de exploitatie draagt het project bij aan de ondernemingskracht, arbeidspartipatie en sociaal-economische ontwikkeling van de buurt en haar omgeving.

De hoofdactiviteiten binnen dit project zijn

1. Fysieke projectontwikkeling Het uitwerken en uitvoeren van de plannen voor de verbouwing van het gebouw en het terrein.

2. Het aangaan van samenwerkingen op basis van wederkerigheid Het contact zoeken en contracteren van partijen die zich willen committeren aan de Ru Pare, ofwel als gebruiker, danwel als partner.

3. Het voorbereiden van de exploitatiefase Het oprichten en inrichten van leerwerkbedrijven, die de dienstverlening op basis van wederkerigheid kunnen aangaan. Hieronder vallen het dagelijks, administratief, en technisch en commercieel beheer van het gebouw, als ook de ondersteunende horeca.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen