Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Ruimte voor de Riviercruisevaart

Looptijd: van 1 januari 2011 tot 31 oktober 2013

 

De gemeente Arnhem wil ruimte voor de riviercruisevaart creëren om de economische positie van Arnhem in het (internationaal) cruisetoerisme te behouden en te versterken.

Het doel van deze investering is om de aanlegfaciliteiten voor de riviercruisevaart te vernieuwen en te vergroten en aan de eisen van goede cruisebusiness aan te passen. De kade aan de Oostzijde van de John Frostbrug wordt teruggelegd om de aanlegcapaciteit aan de kade te vergroten. Deze extra capaciteit is noodzakelijk om concurrerend te blijven binnen de riviercruisevaart en heeft daarom een significante invloed op toerisme en recreatie in Arnhem. De subsidie is aangevraagd voor het uitvoeren van de concrete infrastructurele werkzaamheden om de kade terug te leggen. Het project maakt onderdeel uit van de Ruimtelijke Visie Rijnkade, die al deels in ontwikkeling is.

Deze visie gaat in op het toekomstbestendig maken van de Rijnkade en het optimaal benutten van de Rijn binnen Arnhem. Naast de kadeteruglegging vindt kadeherstel plaats, wordt van het gebied meer een verblijfslocatie gemaakt en worden maatregelen genomen om de Rijnkade beter op het centrum van de stad aan te sluiten.    

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen