Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Safety Turbo Jet Engine

Looptijd: van 22 april 2008 tot 31 december 2009
Plattegrond van de locatie van het project

Draline BV wil in samenwerking met AMT Netherlands, gevestigd te Helmond, een innovatieve kleine gasturbinemotor op de markt brengen die als hulpmotor op nieuwe- en bestaande zweefvliegtuigen kan worden ingebouwd. De egineering van deze motor heeft de afgelopen jaren bij AMT, in samenwerking met Draline, plaatsgevonden. Op dit moment worden in zweefvlieg tuigen zuigermotoren als hulpmotor gebruikt. het nieuwe type gasturbinemotor heeft verschillende belangrijke voordelen tov de huidige zuigermotor. Zo is het viermaal kleiner en lichter in een later stadium in te bouwen in bestaande zweefvliegtuigen (markt die nog niet bediend wordt) en veiliger door eenvoudige bediening.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen