Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Safewalker

Looptijd: van 1 oktober 2016 tot 31 oktober 2018


In het project ‘Safewalker’ werken drie partners uit Gelderland (Apeldoorn en Zutphen) samen aan een ultralichte rollator die veiliger en gebruiksvriendelijker is dan de huidige standaard.

Problemen met rollators worden voor een belangrijk deel veroorzaakt door (te kleine) onstabiele wielen, beperkte wielbasis en ondeugdelijke remmen bij nat weer. De Safewalker is veiliger, verlaagt de belasting bij de gebruiker, de gebruiker blijft langer mobiel en kan sneller reageren door een lagere weerstand. Bijkomend voordeel van de te ontwikkelen rollator van magnesium is dat dit materiaal beter te recyclen is dan het nu veelal toegepaste carbon (of aluminium) en een hoge dempingscapaciteit heeft.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen