Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Samen Sterk voor de Toekomst op Rotterdam-Zuid

Looptijd: van 1 juli 2016 tot 31 augustus 2020
samen sterk Rotterdam Zuid

De maritieme cluster heeft een dusdanige (toekomstige) vraag naar arbeid, dat vele van de werkloze(n) (jongeren) in Rotterdam-Zuid en Stadshavens met behulp van een startkwalificatie op het juiste niveau nu een kans krijgen op de arbeidsmarkt, in die segmenten waar voldoende banen zijn.

Dit past uitstekend in de strategie van de Europese Unie, de Nederlandse, regionale en lokale overheden en die van de Stichting STC-Group. Echter, om deze groep naar een baan te leiden moeten de gevraagde competenties in kaart gebracht worden en speciale trajecten ingericht. 43 Ondernemingen zullen samen met de Stichting STC-Group de (toekomstige) skills mismatches voor de voor Rotterdam zo belangrijke maritieme cluster in kaart te brengen en aanpakken door het doorvoeren van veranderingen in het onderwijs. Hiermee worden de (toekomstige) skills mismatches aangepakt en krijgen de jongeren op Rotterdam-Zuid en Stadshavens een kans.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen