Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Samen Sterk voor de Toekomst op Rotterdam-Zuid

Looptijd: van 1 juli 2016 tot 30 juni 2019
samen sterk Rotterdam Zuid

De maritieme cluster heeft een dusdanige (toekomstige) vraag naar arbeid, dat vele van de werkloze(n) (jongeren) in Rotterdam-Zuid en Stadshavens een kans geboden kan worden op de arbeidsmarkt met behulp van een startkwalificatie op het juiste niveau voor marktsegmenten met voldoende arbeidsplaatsen. Dit past uitstekend in de strategie van de Europese Unie, de Nederlandse, regionale en lokale overheden en die van de Stichting STC-Group. Echter, om deze groep naar een baan te leiden moeten de gevraagde competenties in kaart gebracht worden en speciale trajecten ingericht.

43 Ondernemingen zullen samen met de Stichting STC-Group de (toekomstige) skills mismatches voor de voor Rotterdam zo belangrijke maritieme cluster in kaart te brengen en aanpakken door het doorvoeren van veranderingen in het onderwijs. Hiermee worden de (toekomstige) skills mismatches aangepakt en de jongeren op Rotterdam-Zuid en Stadshavens een kans geboden.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen