Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

SaveDrivePod

Looptijd: van 2016-10-03 tot 2017-04-30
Plattegrond van de locatie van het project

"De aanleiding voor ons project is de toenemende zorg in de samenleving over ongewenst gebruik van het gebruik van de mobile telefoon in de auto. Het hoofddoel van het project is het bouwen van een prototype van de SafeDrivePod. Dat betekent het bouwen van de elektronica, de firmware (de software in de microprocessor van het product) en de overige software (app op smartphone en server software) en die samen te brengen in het prototype. Het prototype wordt getest in de omgeving waar hij zal worden gebruikt: de auto De eigenaars van SafeDrivePod B.V. leveren allebei een belangrijk ingrediënt in het mogelijke succes van de oplossing voor dit probleem. De één heeft een enorm netwerk in mobiel Nederland en de ander heeft veel kennis op het gebied van het meten van beweging, draadloze communicatie en ontwikkelen en produceren van elektronica. Samen hebben ze het concept van de SafeDrivePod ontwikkeld."

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen