Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

SCeLiO-4B : Suikers, cellulose en lignine opschaling naar BioBased Building Blocks

Looptijd: van 1 mei 2015 tot 31 maart 2020
SCeLiO-4B : Suikers, cellulose en lignine opschaling naar BioBased Building Blocks

Hoe maak je van plantaardige grondstoffen zoals suiker, cellulose en houtstof bouwstenen voor bijvoorbeeld brandstof, asfalt of dakbedekking?

Bij Chemelot InSciTe buigen onderzoekers, kleine en grote bedrijven zich over deze vraag in de proeftuin SCeLio-4B.

De beschikbare apparatuur faciliteert en versnelt onderzoek, opschaling en ontwikkeling van bio-aromaten, lignine (houtstof) producten voor brandstofdoeleinden en platform chemicaliën en verbindingen met nieuwe functionaliteiten gebaseerd stoffen met moeilijke namen als furfural en hydroxymethylfurfural.

De onderzoeksactiviteiten worden ondersteund door een onderwijs- en trainingsprogramma en business development activiteiten, die ondernemers de kans geven om van laboratorium naar pilot plant schaal te gaan.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen