Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Scheepswerf De Enterse Waarf

Looptijd: van 1 januari 2007 tot 1 april 2014

Wie weet nog dat Enter rond 1800 drie scheepswerven en wel 125 zompen, platbodems van 12 meter lang, had? Op een schitterende plek is deze historie hersteld. Waar eeuwenlang schepen zijn gebouwd en werd gevaren op het riviertje de Regge, waar toen soms nauwelijks water was te vinden, bouwen we nu weer trots Enterse zompen en varen daarmee.Bezoekers zien hoe belangrijk door de eeuwen heen het water was, de betekenis van de Regge als historische vaarweg en de ondergang en herrijzenis van de zomp. 

Europa om de hoek

Europa om de hoek

 

CORONA NIEUWS:
Het coronavirus (COVID-19) houdt de wereld in zijn greep. De maatregelen die zijn genomen om het virus in te dammen zijn ingrijpend voor de hele samenleving, dus ook voor het bedrijfsleven, het onderwijs en overheidsorganisaties. Wij werken nu vanuit huis en doen ons best om onze dienstverlening zo goed mogelijk voort te zetten. We zijn gewoon bereikbaar en de informatie op deze site wordt nog steeds bijgehouden. (23/03/2020)

 

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen