Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Schieveste

Looptijd: van 1 oktober 2008 tot 1 maart 2015

Schieveste is de naam van het gebied rondom station Schiedam Centrum.
Schieveste ligt op een smalle strook van 4,2 hectare waar in totaal ongeveer 130.000m2 aan vastgoed gerealiseerd zal worden.
De ligging van Schieveste tussen het spoor en de A20 vraagt om bijzondere oplossingen.
Om binnen dit smalle gebied zowel een verkeersontsluiting als een efficiënte gebouwvorm mogelijk te maken, is ervoor gekozen geen open watergangen aan te leggen.
Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van een ondergrondse waterberging voor de opvang van regenwater.

De gehele waterberging is onzichtbaar. Hij is aangelegd onder de weg, is 260 meter lang, 7 meter breed en kan ongeveer 1,5 miljoen liter water opvangen.
Dankzij de investeringen van Kansen voor West is de ondergrondse waterberging gerealiseerd als onderdeel van het masterplan Schieveste

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie.

raak geïnspireerd bekijk de fondsen