Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Scholing van werkenden bij Zeeman 2007

Looptijd: van 31 augustus 2007 tot 30 augustus 2008
Plattegrond van de locatie van het project

Dit ESF-project is bedoeld om 1555 medewerkers van textielonderneming Zeeman textielSupers bij te scholen. Uiteenlopende groepen werknemers nemen deel: verkoopmedewerkers, medewerkers van het distributiecentrum onder wie chauffeurs, filiaalleiding, regiomanagers en kantoorpersoneel. Voor de deelnemers betekent dit een verdieping van kennis en een verbreding van inzetbaarheid. Wat goed is voor de mensen persoonlijk is goed voor de organisatie als geheel. Met scholingspakketten 'op maat' vergroot Zeeman de professionele kwaliteit en de capaciteit van de medewerkers. Dat zal bijdragen aan een betere concurrentiepositie. Ook door de uitbreidingsplannen van Zeeman speelt om- en bijscholing een grote rol in het strategische plan de organisatie. Uniformiteit en flexibiliteit zijn juist dan van levensbelang.

Wist je dat?

Voor de periode 2014-2020 is € 507 miljoen beschikbaar. Hiermee wordt de arbeidstoeleiding van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en de duurzame arbeidsinzet van werkenden bevorderd.

Gemeenten gebruiken ESF subsidie voor het terugdringen van jeugdwerkloosheid en de arbeidsinpassing van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zoals mensen met een arbeidsbeperking, werkzoekende 50-plussers, mensen zonder werk of uitkering waaronder (laagopgeleide) vrouwen en gedetineerden.

Dit betekent dat binnen de projecten aandacht wordt besteed aan het creëren van gelijke kansen voor personen die door bepaalde kenmerken, zoals bijvoorbeeld geslacht, ras, leeftijd of seksuele gerichtheid, een (extra) achterstand hebben op de arbeidsmarkt.

Leerlingen van deze scholen, die in aanvulling op het regulier onderwijs ondersteuning nodig hebben of die na het verlaten van de school begeleiding nodig hebben bij het vinden van een baan, worden hiermee geholpen.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen