Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Science Meets Business Nijmegen

Looptijd: van 1 juli 2010 tot 31 december 2015

 

SMB Life Sciences stimuleert en ondersteunt jonge bedrijven en wetenschappelijke onderzoeksgroepen die zich richten op innovaties op het gebied van life sciences, bio- en medische technologie en gezondheidszorg.

Als incubator verhuurt SMB hoogwaardige labfaciliteiten en huisvesting op met name Novio Tech Campus in Nijmegen. Ook biedt SMB aan starters coachings- en ondersteuningstrajecten om door te groeien naar een volwassen en succesvol bedrijf. Zo ontstaat een open-innovatieomgeving met toegang tot de state-of-the-art-faciliteiten, expertise en netwerken van omliggende  bedrijven en kenniscentra. Daarnaast exploiteert SMB een symposiumruimte voor netwerkbijeenkomsten, workshops en overleg. De SMB BV is 100% dochter van Radboudumc.

Het project heeft geresulteerd in betaalbare hoogwaardige huisvesting voor 19 start-ups in de sector Life Sciences&Health en een  40 tal start-ups die met coaching en ondersteuningstrajecten op het gebied van ondernemen op weg zijn geholpen in de complexe wereld van ondernemen in LS&H. Daarnaast werden in totaal meer dan 30 zogenaamde Science Meets Business bijeenkomsten georganiseerd, waar kennis en ervaring delen op  het gebied van start-ups en ondernemen centraal stond. Deze bijeenkomsten zijn een begrip geworden in de regio

Bekijk hier een informatievideo over SMB

 

 

 

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen