Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

SCOOP (Smart Chair/ Office Ontwikkelings Project)

Looptijd: van 1 januari 2009 tot 31 december 2012

 

In dit project ontwikkelen drie organisaties uit de regio Zwolle, BMA Ergonomics BV, Salland Electronics BV en Christelijke Hogeschool Windesheim, een SmartChair.

Dit is een onderdeel van de uitwerking van het SmartOffice concept. De SmartOffice is het kantoor van de toekomst, waarin de toepassing van een hoge mate van automatisering de werkprocessen faciliteert en de efficiëntie verhoogt. Onderlinge communicatie van alle kantoorvoorzieningen en de rol van de werkende mens staan hierin centraal. In het concept van de SmartOffice vormt de SmartChair de verbinding tussen mens en kantooromgeving. Het is expliciet de bedoeling dat de SmartChair bijdraagt aan een hogere arbeidsproductiviteit en lagere arbeidsuitval, als gevolg van het verminderen en/of voorkomen van bureauwerk - gerelateerde aandoeningen. 

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen