Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Sensor Universe

Looptijd: van 17 april 2008 tot 31 maart 2014

Sensor Universe is een programma van samenwerkende partners dat zich de komende 10 jaar in Noord-Nederland richt op het ontwikkelen van een internationaal toonaangevend economisch cluster rond sensortechnologie met een focus op intelligente sensorsystemen en ASM technologie (Advanced Semiconductor Materials). Het project Sensor Universe bundelt de krachten van partijen om clustervorming versneld en met focus tot stand te brengen door regionale ontwikkelingen te stimuleren en de energie te richten op gezamenlijke doelen.   Doel van het project is in de periode 2008-2013 een cluster rond sensorsysteemtechnologie in Noord-Nederland te realiseren.   De stichting beschrijft daarnaast 4 doelstellingen:   1.      het vermogen om initiatieven op het terrein van sensortechnologie in het algemeen en complexe sensorsystemen in het bijzonder, in Noord-Nederland te starten en bij succes op te schalen en te exporteren;   2.      (inter-)nationale uitstraling van (Noord-)Nederland op het gebied van sensortechnologie;   3.      duurzame versterking van de regionale economie in termen van kennis en innovatie, ondernemerschap en werkgelegenheid door realisatie van een innovatief cluster sensor technologie. Het oprichten van een Technologisch Top Instituut is daarbij een belangrijke pijler,   4.      het lobbyen voor de vestiging van het Europese agentschap SKA (Square Kilometre Array) in Assen.  

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen