Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

SET: Het planten van zaden in de grond via precisie zaailint technologie.

Looptijd: van 18 april 2022 tot 31 oktober 2023
Plattegrond van de locatie van het project

Het afgelopen jaar is er beperkte ervaring opgedaan met SET technologie, echter in groentegewassen is de techniek nog niet praktijkrijp. Om de meerwaarde van de techniek voor de landbouwpraktijk aan te tonen, is er dus behoefte aan meer onderzoek. Binnen het project zijn de volgende doelen te onderscheiden:
Ontwerp en bouw van een lintzaaimachine;
Testen en aantonen van de meerwaarde van SET technologie onder veldomstandigheden.
Om dit aan te tonen wordt de SET technologie middels precisie lintzaai onder praktische veldomstandigheden vergeleken met de traditionele zaai van zaden met een vacuüm zaaisysteem. Het onderzoek richt zich op 3-fijnzadige gewassen, namelijk winterpeen, witlof en zaai-ui.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen