Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Sevvy Smart E-Cooking

Looptijd: van 16 februari 2021 tot 30 september 2022
Plattegrond van de locatie van het project

Doelstelling van het project Sevvy Smart E-Cooking is de ontwikkeling, demonstratie en implementatie in de Nederlandse en Europese markt, van het revolutionaire idee van e-Cooking technologie als een radicaal nieuwe manier van voedselbereiding.

De aanleiding van het project is een bijzondere toepassing van Pulsed Electric Field technologie bij de bereiding van warme maaltijden. IXL Netherlands B.V. gaat daarvoor de PEF-technologie doorontwikkelen en toepassen op processen waarbij een specifieke temperatuurverhoging juist noodzakelijk is, namelijk voor de bereiding (bijvoorbeeld garen of koken) van voedingsmiddelen zoals vlees, vis, groentes, soep, sauzen, pasta, brood en gebak. Nieuw is dat de warmte nu ontstaat in het voedingsmiddel, homogeen en sneller dan huidige kooktechnieken en niet meer dan nodig voor het specifieke voedingsmiddel of gerecht.

In deze toepassing kunnen de benodigde veldsterktes aanzienlijk lager zijn, waardoor de PEF-technologie veiliger en betaalbaar wordt ten opzichte van de industriële toepassing.
Er wordt geen gas wordt gebruikt en het energieverbruik is uitzonderlijk laag, de kooktemperaturen zijn laag en het kookproces is snel, homogeen, precies en volledig elektronisch beheersbaar.
Door een dagelijks terugkerende energiebehoefte in huishoudens niet alleen te elektrificeren maar ook door direct de energiebehoefte per bereidingsmoment zeer sterk terug te draaien heeft het project meerwaarde voor consumenten vanuit het oogpunt van energiebesparing.
Bij de integratie van deze nieuwe disruptieve technologie in de markt, zal gebruik gemaakt gaan worden van digitale strategieën (connectieve device, app, diensten, eco-systeem), die Sevvy helpen om succesvol de nieuwe waarde propositie voor gebruikers in te vullen.

Het bouwen, testen en demonstreren van de Sevvy liep door de COVID-19 crisis helaas vertraging op.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen