Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

SHIELDS-valorisatie in de klinische praktijk

Looptijd: van 28 november 2019 tot 28 november 2022
Plattegrond van de locatie van het project

Lekkage van lichaamssappen na lever- en pancreaschirurgie is een klinisch significant probleem; het leidt tot co-morbiditeit en mortaliteit, en tot additionele zorgkosten oplopend tot meer dan €350 miljoen in Europa per jaar. Polyganics BV (‘Polyganics’) is gestart met de ontwikkeling van Shields; een zelfklevende pleister (‘sealant’) die in uitgebreide laboratorium- en dierstudies overtuigend heeft laten zien bestand te zijn tegen de ‘verterende’ werking van gal- en pancreassappen, en daarnaast bloedingen tegengaat. In dit project zullen Polyganics en Syncom BV (‘Syncom’) activiteiten uitvoeren gericht op de validatie van het prototype en de demonstratie van veiligheid en werkzaamheid in een realistische omgeving (studies in de mens).

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen