Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Ship it Fresh!

Looptijd: van 5 oktober 2017 tot 31 december 2020


Bij het transport van zacht fruit gaat vaak een groot deel van het fruit verloren. Een potentiële oplossing hiervoor is de ‘Modified Atmosphere' (MA) pallethoes.

Het fruit wordt afgeschermd van de wisselende omstandigheden tijdens het transport. Het is bedoeld om vers producent met het best mogelijke kwaliteitsbehoud inr containers over zee, of met koelvrachtwagens over de weg, te transporteren. MA heeft  positief effect op kwaliteitsbehoud van bijvoorbeeld bessen, kersen, maar ook bladgroenten en ander fruit.De nieuw ontwikkelde hoes is 2 maal dunner dan vergelijkbare folies in de markt. Dit zorgt voor een betere overdracht van koude naar het verse product, daardoor is er minder sprake van condensatie tegen het plastic van de hoes, en daarmee wordt het vochtverlies sterk gereduceerd.

Het consortium bestaat uit: producenten, transporteurs en afnemers. Samen willen zij de MA-pallethoes ontwikkelen en testen, zodat het uiteindelijk een commercieel product kan worden.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen