Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

SKA Noord Nederland (Square Kilometer Array)

Looptijd: van 19 oktober 2009 tot 31 maart 2014
Plattegrond van de locatie van het project

Het gaat hier om een innovatieproject rondom ASTRON. Centraal in het project staan de "Smart Antenna's": intelligente autonome sensorsystemen die worden opgenomen in een grootschalig meetnetwerk. Het gaat in het project om speur- en ontwikkelingswerk naar de technologie voor "Smart Antenna" systemen, en de diensten die daarmee geleverd kunnen worden. Het onderzoek richt zich op het opdoen van nieuwe kennis met het oog op de ontwikkeling van nieuwe producten voor en diensten op geavanceerde complexe sensornetwerken (zoals het SKA netwerk). In aanvulling op de onderzoeksprojecten zal ASTRON een proeftuin aanleggen zodat nieuwe toepassingen kunnen worden beproefd en de opgebouwde kennis en toepassingen kunnen worden gedemonstreerd. Tenslotte is een onderdeel van het project het projectmanagement van de verschillende onderdelen samen met het verspreiden van de ontwikkelde kennis en het afstemmen van de activiteiten van het kenniscluster rondom ASTRON met de andere in Noord-Nederland aanwezige kennisclusters op het gebied van sensor technologie.  

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen