Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Skatepark Sweatshop

Looptijd: van 11 januari 2010 tot 31 maart 2015

Sinds oude skatehal aan de Loosduinskade in 2000 gesloten is heeft Den Haag geen overdekte skatehal meer. Dit terwijl alle andere grote (en soms ook middelgrote) steden wel de beschikking hebben over overdekte skatefaciliteiten. De Haagse gebruikers van skatefaciliteiten hebben wel onverminderd behoefte aan een overdekte skatebaan binnen de regio. De gemeente Den Haag overlast door skaten op ongewenste locaties tegengaan en een gezonde leefstijl bevorderen.  Stichting HSU denkt dat ze jongeren kan inspireren door ze bewegingsruimte te bieden en door een proactieve houding te stimuleren. Dit doet ze  door sterk in te zetten op participatie, bewustwording en zelfontplooiing. Een overdekte skatehal zal ons in staat stellen de genoemde evenementen en activiteiten structureel aan te gaan bieden en uit te breiden. De bedoeling is ook dat jongeren zelf een steeds grotere rol zullen gaan spelen bij de organisatie hiervan zodat ze vaardigheden ontwikkelen en op termijn op eigen initiatief evenementen en activiteiten kunnen gaan organiseren. Hiernaast gaat het park permanent plaats bieden aan drie stagiairs die zo ervaring op kunnen doen met het organiseren van evenementen, lesgeven, administratievoeren, communicatie, horeca, retail, houtbewerking, audiovisuele toepassingen en nieuwe media. Stichting HSU wil in het skatepark niet enkel skate-gerelateerde activiteiten ontplooien maar ook een culturele broedplaats zijn. Hierbij valt te denken aan expositieruimte, workshops, filmavonden, et cetera. Dit wordt ingevuld in samenwerking met onder andere Stichting PiP, Het Koorenhuis, Stichting Aight, Shoot Me Film Festival en The Generator. Hiernaast zijn er nog vele andere ideeen in ontwikkeling.   Dit skatepark moet op verschillende manieren een belangrijke rol gaan spelen binnen de Nederlandse skatewereld. Bijvoorbeeld door evenementen binnen te halen zoals de Nederlandse skatekampioenschappen. Het pand waarin het skatepark is gehuisvest bevindt op de Binckhorst, in de oude papier-recycling fabriek aan de Binckhorstlaan. Dit pand is ideaal voor deze doeleinden vanwege het grote vloeroppervlak; 1000 m2, en de bereikbaarheid; op skate-afstand van beide treinstations. Eveneens is er op deze locatie geen risico op geluidsoverlast voor omwonenden    

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen