Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Slimme Uitrol Productietechn. (circ.) Renovatiearrangementen: isolatie en vergroening (SUPR)

Looptijd: van 1 april 2021 tot 31 december 2023


In het project demonstreert het consortium de productieprocessen van Airofill spouwmuurisolatie en groendakcomponenten voor woningrenovaties en worden deze producten vervolgens gedemonstreerd bij 660 woningen in een wijkgebonden aanpak.

Het resultaat van het project is vernieuwend, omdat een schaalbare seriematige woningrenovatie gedemonstreerd wordt die de energietransitie in de gebouwde omgeving versnelt. Daarbij worden gebouwen geïsoleerd (gevel en dak), maar worden daken ook vergroend, waardoor water in het stedelijk gebied behouden blijft en biodiversiteit toeneemt. De gebruikte materialen zijn daarbij circulair en/of komen uit (regionale) afval-/reststromen. Als resultaat van de isolatie neemt de energie-efficiëntie in de woningbouw toe.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen