Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Slimme voorspelling, Flexibele Productie (FLEX-PRO)

Looptijd: van 1 januari 2017 tot 30 juni 2021
Plattegrond van de locatie van het project

Dit project richt zich op het ontwikkelen van technische oplossingen die het mogelijk maken om de uitkomsten te voorspellen van ingewikkelde productieprocessen door middel van modellering, simulatie en systeemintegratie. Het doel is flexibele productie mogelijk te maken, waarbij snelheid, nauwkeurigheid, repeteerbaarheid en reductie van kosten hoge prioriteit hebben. Dit bij zowel kleine als grote productieaantallen. Het ontwikkelen van nieuwe, industrie-relevante modellen voor flexibele productie is een complexe onderneming. Kennisdelen tussen partners is hierbij van groot belang. Door samenwerking van de bedrijven met behulp van de kennisinstellingen kunnen zij een flinke innovatiestap maken, die voor individuele bedrijven erg lastig is

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen