Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Slimmer verwerken, bijvangst beperken

Looptijd: van 31 mei 2012 tot 30 mei 2015

De kern van het project bestaat uit een detectie-sorteersysteem om de visser te helpen de vangst te sorteren. Hoe snelle de vangst is gesorteerd, hoe eerder er namelijk weer gevist kan worden. Ook komt het sneller verwerken van de vangst ten goede aan de overlevingskansen van de bijvangst.

Bovendien is er een systeem ontwikkeld waarbij de netten niet meer opgehaald hoeven worden om de vangst binnen te halen. De vangst wordt nu direct uit de kuilen overgebracht naar het schip ter verdere verwerking.

Wist je dat?

In heel Europa werken er 350.000 mensen in de visserijsector.

De Europese Unie is de vierde visproducent ter wereld en levert een belangrijke bijdrage aan de Europese economie.

Er was in Europa 2,9 miljard bedoeld voor gebieden met een achterstand (convergentiegebieden) en 933 miljoen euro voor andere gebieden.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

 

CORONA NIEUWS:
Het coronavirus (COVID-19) houdt de wereld in zijn greep. De maatregelen die zijn genomen om het virus in te dammen zijn ingrijpend voor de hele samenleving, dus ook voor het bedrijfsleven, het onderwijs en overheidsorganisaties. Wij werken nu vanuit huis en doen ons best om onze dienstverlening zo goed mogelijk voort te zetten. We zijn gewoon bereikbaar en de informatie op deze site wordt nog steeds bijgehouden. (23/03/2020)

 

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen