Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Slimmer werken: meer doen in minder tijd

Looptijd: van 3 maart 2009 tot 31 oktober 2009
Plattegrond van de locatie van het project

Aanvrager is voornemens om middels analyses van productiemiddelen en processen een gedegen beeld te krijgen van het verbeterpotentieel. Er wordt gekeken naar de organisatie van werkprocessen en er zal worden geanalyseerd waar verliezen optreden en hoe deze te reduceren zijn. Uiteindelijk wil aanvrager naar een situatie toe met hoge flexibiliteit en gelijke of hogere productiviteit. Vanzelfsprekend mag de kwaliteit hier niet onder lijden. De doelgroep van dit project is met name de productieafdeling. Deze medewerkers zijn gedegen die de matrijzen wisselen de producten lossen en/of de rotatiepers bedienen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen