Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Smart Balance Beam

Looptijd: van 1 oktober 2017 tot 30 september 2019
Plattegrond van de locatie van het project

Een van de aanleidingen van het project ‘Smart Balance Beam’ is dat de bewegingsarmoede groeit, en ernstige gevolgen heeft. Uit onderzoek blijkt dat kinderen 25 uur per week stil zitten. Dit draagt o.a. bij aan een achteruitgaan van de basismotoriek. De basismotoriek (rennen, springen, gooien) van kinderen is veel slechter nu dan het was in de jaren ‘70, ‘80 en ‘90. Een goede manier om meer te bewegen is (het ontwikkelen van) een moderne evenwichtsbalk, een smart balance beam. De Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie merkt op dat er bij verenigingen behoefte is aan een moderne evenwichtsbalk (smart balance beam) om effectievere en veiligere manier te trainen, die de turnsport tevens laagdrempeliger maakt om in te stappen. Er is behoefte aan een apparaat waar meer data uit gehaald kan worden en dat betere feedback oplevert voor sporter en coach.
Embedded Games is heel actief voor het bewegingsonderwijs en merkt dat ook op scholen behoefte is aan nieuwe apparatuur om gymlessen aantrekkelijker te maken. De overheid hecht aan sport en bewegen op school. Meer gymuren in het primair onderwijs.
Embedded Games en Yksi Ontwerp willen een moderne evenwichtsbalk ontwikkelen (smart balance beam) die heel eenvoudig, effectief en op een meer veilige manier in staat stelt te sporten en te trainen, en dat tegelijkertijd data genereert voor sporter en coach.
Het doel van dit project is om in 18 maanden tijd een oprolbare evenwichtsbalk te maken, voorzien van een ‘sensitive skin’ waardoor zeer nauwkeurig geoefend kan worden met een eventswichtsbalk. De balk moet de gebruiker het idee geven van balans en positionering tijden en training/oefening. Naast dat het aangebracht kan worden op een balk, wordt het als standalone strip verkocht. Het moet een evenwichtsbalk worden die eenvoudig draagbaar en op te bergen is.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen