Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Smart bridge; de brug naar de toekomst

Looptijd: van 1 juli 2015 tot 30 juni 2016
Plattegrond van de locatie van het project

Binnen het project Smart Bridge; brug naar de toekomst wil men een nieuw gecombineerd productiesysteem ontwikkelen voor chaletdelen. De eerste organisatie die de experimentele prototyping voor zijn rekening neemt is Senter Technum. Dit bedrijf heeft als oneliner ‘ The art of innovation is to take yourself beyond the horizon’. De technische oplossingen voor deze experimentele ontwikkeling zullen dan ook grotendeels uit hun koker komen. Zij zijn innovatief in alle opzichten en denken out of the box. De tweede organisatie die subsidiabele activiteiten uitvoert binnen dit project is Poppers – Senco. Senco heeft vergaande ervaring met de ontwikkeling van machines en apparaten op het gebied van bevestiging voor de industriële omgeving. Zij zijn dan ook de aangewezen partij om de te ontwikkelen sub-prototypes smartbridge systemen tot twee eerste prototypes te combineren. Een en ander moet resulteren in de bouw van een eerste prototype smartbridge voor het produceren van chaletvloeren en de bouw van een eerste prototype smartbridge voor de vervaardiging van chaletwanden

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen