Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Smart Cities Need Connected Buildings

Looptijd: van 1 januari 2019 tot 31 december 2021
Plattegrond van de locatie van het project

De inhoud van het project kan omschreven worden als de ontwikkeling van een nieuw, open disruptief Cloud softwaresysteem voor gebouwbeheer, waarbij het volledige proces van ontwerp naar uitvoering integraal wordt beheerst, waardoor gebouwen efficiënter verduurzaamd kunnen worden.
Het nieuwe modulaire systeem wordt als een Service (SaaS) ontwikkeld om gebouwautomatisering integraal aan te bieden aan de verschillende actoren die in het volledige proces elk hun deelinformatie nodig zijn: investeerders, architecten, bouwadviseurs, bouwers, installateurs, HVAC-adviseurs , eigenaren, gebruikers, energienetwerkbedrijven en -leveranciers, met gebruik van dezelfde big data.
Het systeem wordt laagdrempelig toepasbaar en levert de basis voor eenvoudige integratie van het (open source) gebouwbeheersysteem met warmtenetten en smart grids. Het systeem ontsluit gebouwen voor het onderdeel worden van een geïntegreerde energie omgeving.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen