Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Smart Farm

Looptijd: van 22 februari 2021 tot 28 februari 2023
Plattegrond van de locatie van het project

Artechno Engineering is een ingenieursbureau uit de Lier dat al 38 jaar werkzaam is in de tuinbouw- en kastechniek, gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van robotica, irrigatiesystemen, zaaioplossingen en oogstlijnen. Tot de hoogwaardige technische oplossingen die we produceren behoren robotica, irrigatiesystemen, zaaioplossingen en oogstlijnen. In dit project hebben we tuinbouw en vertical farming opnieuw gedefinieerd. In plaats van de conventionele tuinbouw te transformeren naar een vertical farming systeem, hebben we onze Smart Farm ontworpen rond de behoeften van de plant. Doel van ons project is om de Smart Farm als het eerste autonome, hightech, verticale teeltsysteem met een geïntegreerd slim Plant Happiness Monitoring System klaar te maken voor marktintroductie. Het bouwen, testen en demonstreren van de Smart Farm liep door de COVID-19 crisis helaas vertraging op.

Met de Smart Farm kan op een schaalbare en milieuvriendelijke manier, over ter wereld, zeer efficiënt gewassen worden geproduceerd. De Smart Farm is het eerste volledig geautomatiseerde vertical farming systeem in de wereld. Dat betekent dat er van zaaien tot oogsten geen handmatige tussenkomst is. Een Plant Happiness Monitoring systeem verzamelt gegevens over plantgroei en gewasontwikkeling met IoT-sensoren en -camera's (Internet of Things). Voor het system is concrete belangstelling uit de markt, zowel uit landsdeel West, rest van Nederland als internationaal, aanwezig. Dit wordt ondersteund door meerdere Letters of Support voor dit project.

Het project sluit aan bij de transitie naar vergroening door een innovatie in de markt te zetten waardoor de tuinbouwproductie duurzamer kan produceren o.a. zonder gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en met 95% verlaging van het waterverbruik.

Het project raakt de kern van de Digitaliseringsagenda en de sleuteltechnologieën Artificial Intelligence & Smart Industry en de High Tech to Feed the World agenda en bij de focus “Slimme en grondstof efficiënte tuinbouw” door de cross-over innovatie die ligt op het snijvlak van tuinbouw, digitalisering en robotica, RIS3 WEST 2021-2027 en het programma Zuid-Hollandse Economie 2019-2022.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen