Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Smart Industry

Looptijd: van 1 november 2016 tot 1 november 2018


Het terugdringen van de CO2 uitstoot gaat het effectiefst door efficiënter met energie om te gaan. In dit project wordt energiebesparing nagestreefd met gebruik van data.

Er wordt een prototype voor procesautomatiseringssystemen ontwikkeld, dat zich richt op handelsstrategieën op de energiemarkt en energetische procesoptimalisatie. Het prototypesysteem wordt getest bij de HAN in een experimenteel vrieshuis en drie bedrijven in de maakindustrie. Het voordeel voor deze energie-intensieve bedrijven is tevens een kostenbesparing. Eén van de praktijkcasesvindt plaatsbij Aviko met een werkende simulatie. Hier wordt met eigen ontwikkelde sensoren de koelinstallatie gemonitord en gaat op basis van de fluctuatie in energieprijzen en eigen opwek door zonnepanelen het vrieshuis dynamisch aangestuurd worden.

 

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen