Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Smart Industry Fieldlab: ACM

Looptijd: van 1 mei 2015 tot 30 juni 2020
Smart Industry Fieldlab AMC


Het doel van dit project is om nieuwe producten voor de luchtvaart te ontwikkelen tot het niveau van marktintroductie, met als onderscheidende eigenschap dat ze lichter of goedkoper zijn dan andere producten op de markt. Field Labs zijn praktijkomgevingen waarin bedrijven en kennisinstellingen doelgericht Smart Industry-oplossingen ontwikkelen, testen en implementeren.

Inmiddels is het project afgerond en dit zijn de resultaten:

Het Smart Industry Fieldlab ACM project heeft mede bijgedragen aan het op korte termijn op de markt brengen van een composieten stoel en zweeflampjes, een vliegende auto, composieten scheepsdeuren en een veiligheidsconcept voor mens-robot samenwerking. Hiermee hebben vier van de zeven ontwikkelprojecten al concrete korte termijn marktkansen opgeleverd.

Daarnaast zijn een composieten landing gear en een PowerPlane® (bijna) gereed voor de laatste (volgende) test fase, en is de business case voor bodemplaten aangetoond. Kennis is opgebouwd en studenten hebben bedrijven geholpen om automatiseringsstappen te zetten.

Ook hebben meerdere deelnemers van het EFRO project verschillende patenten aangevraagd.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen