Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Smart Logistic Assistent

Looptijd: van 15 februari 2021 tot 31 januari 2023
Plattegrond van de locatie van het project

Het project heeft tot doel een oplossing te bieden voor de beoordelingsfouten bij productbeoordeling en kwaliteitscontrole bij het sorteren en verpakken van producten door het gebrek aan ervaren en deskundig personeel.
Gearbox Innovations ontwikkelt hiervoor een hybride werkplek door intelligentie van een AI-computer oplossingen te combineren met camera- en robottechnieken om hiermee de werknemer in de logistieke verwerkingslijn van een tuinbouwbedrijf te ondersteunen.
Dit is een doorbraak in logistieke automatisering binnen de tuinbouwsector
De Smart Logistic Assistent is door een geavanceerde combinering van vele handelingen op een compacte en zeer snelle wijze en inzet van verregaande intelligentie niet alleen in staat om traditioneel op kleur, gewicht of vorm te sorteren maar ook op objectieve waarden zoals intrinsieke kwaliteit en van beschadigingen bepalen of dit veroorzaakt is door proceshandelingen, een insect of een indicatie is voor een ziekte zoals interne rot.
De mensondersteunende technologie geeft real-time advies aan de werknemer welke sortering toe te passen, waarbij de techniek zich aanpast aan de werknemer. Dankzij vergaande intelligentie kan het werkstation zich aanpassen aan de handelingssnelheid van de medewerker en worden wisselende posities en hulp bij zware werkzaamheden aangeboden.

Dat door de toegepaste intelligentie de medewerker zich niet aan het systeem aanpast maar het systeem aan de medewerker is uniek.
Als resultaat zijn medewerkers door gepersonaliseerde ondersteuning eerder, breder en duurzamer inzetbaar doordat de inwerktijd afneemt en blessures gelinieerd aan repeterende en zware handelingen voorkomen worden. Vindt er als gevolg van een betere kwaliteitscontrole een reductie in het aantal afgekeurde producten en hiermee voedselverspilling plaats. En zorgt terugkoppeling van de door AI geconstateerde afwijkingen (vraat, ziekten &plagen) van het geoogst product er voor dat er gericht maatregelen genomen kunnen worden waardoor vermindering van oogstverliezen en inzet chemische bestrijdingsmiddelen.
Toepassing van AI en zelflerende systemen in een sorteer- en verpakkingsruimte met dynamiek van wisselende omstandigheden is tot nu toe te complex en te duur gebleken. Met de Smart Logistic Assistent komt hier vanaf 2e helft 2022 verandering in. Er komt hiermee een flexibele oplossing voor het gebrek aan ervaren en deskundig personeel waardoor de concurrentiepositie van tuinbouwbedrijven kan worden gewaarborgd.
Groot voordeel van de Smart Logistic Assistent is dat deze modulair is opgebouwd en in de bestaande faciliteiten als aanvulling op bestaande sorteer en verpakkingslijnen kan worden ingezet waardoor er geen kapitaalvernietiging optreedt.


Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen