Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

SmartCare

Looptijd: van 17 januari 2011 tot 30 september 2015
Plattegrond van de locatie van het project

In het project Smartcare zijn producten ontwikkeld om eenvoudig je eigen gezondheid in de gaten te blijven houden. Gegevens mbt de gezondheid worden verzameld en aan de hand van de meetgegevens kunnen gezondheidsrisico’s in een vroeg stadium gesignaleerd worden. Hiermee wordt beoogd dat mensen met een of meerdere chronische ziekten betere zorg en diensten aangeboden krijgen door data uit medische en sociale zorg te combineren. Niet alleen moeten medisch specialisten en huisartsen, maar ook medewerkers uit de thuiszorg en mantelzorgers toegang hebben tot data. Ook zal de bewoner via een ICT-platform thuis diensten van zowel medische als maatschappelijke aard gemakkelijk kunnen gebruiken. De Europese Commissie wil via SmartCare bereiken dat in een groot aantal landen duizenden mensen beter en efficiënter bereikt worden, dat ze via zelfzorg en eigen regie veel meer dingen zelf regelen en dat daarmee de zorgkosten beperkt kunnen worden.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

 

CORONA NIEUWS:
Het coronavirus (COVID-19) houdt de wereld in zijn greep. De maatregelen die zijn genomen om het virus in te dammen zijn ingrijpend voor de hele samenleving, dus ook voor het bedrijfsleven, het onderwijs en overheidsorganisaties. Wij werken nu vanuit huis en doen ons best om onze dienstverlening zo goed mogelijk voort te zetten. We zijn gewoon bereikbaar en de informatie op deze site wordt nog steeds bijgehouden. (23/03/2020)

 

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen