Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Smarter Buildings: Efficiënter gebruik van energie en water in slimme gebouwen

Looptijd: van 1 september 2017 tot 31 januari 2020
Plattegrond van de locatie van het project

Smart Buildings in een IoT-omgeving bieden de komende jaren grote economische en maatschappelijke kansen. Nadat slimme gebouwbeheersystemen wereldwijd een enorme groei hebben doorgemaakt en gezorgd hebben voor een significante reductie van het energiegebruik in commercieel vastgoed, staan we nu voor de doorbraak van applicaties die autonome gebouwfuncties en gebruikerstaken verder combineren en integreren. Apparatuur die ons dagelijks leven ondersteunt en vergemakkelijkt door de dagelijkse processen en handelingen te voorzien van informatie waarop mensen en apparaten actie kunnen ondernemen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen