Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Snellere validatie in de MITec operatiekamers, voor betere en betaalbare zorg

Looptijd: van 1 januari 2018 tot 31 december 2020

 

De MITeC (Medical Innovation and Technology expert Center) operatiekamers van het Radboud UMC behoren tot de meest innovatieve operatiekamers van Nederland.

Om voorop te blijven lopen stelt het MITec – onder voorwaarden –haar faciliteiten nu ook ter beschikking voor bedrijven die hun technologie willen testen en de potentiele voordelen ervan willen bewijzen. Om goed te kunnen beoordelen hoe de innovaties gebruikt worden de operatiekamers uitgerust met video en audio registratie en andere sensoren. Met behulp van deze diverse sensor data is het mogelijk om objectief vast te stellen of een technologie voordelen biedt, naast de subjectieve mening van betrokken professionals. Anderzijds krijgen mkb-bedrijven begeleiding om hun innovaties te verbeteren en onderbouwen teneinde de marktkansen te vergroten.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen