Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Sociale Innovatie in Interieurbouw (SSIB)

Looptijd: van 29 april 2009 tot 30 september 2009

Het anders organiseren van het werk, meer onderlinge kennis uitwisselen (binnen Redie en Koevering) en een andere aan sturing gebaseerd op meer zelfwerkzaamheid en eigen verantwoordelijkheid door te voeren. Hiervoor wordt een bedrijfsbureau ontwikkeld waarbinnen de processen (ontwerp, calculatie, planning en werkvoorbereiding) efficiënter gemaakt worden. En, een voor eht bedrijf nieuwe vorm van aansturing (projectmanagement en projectleiding) waardoor de productiviteit van indirecten en directen (productie en monteurs) vergroot wordt. Dit dient de productiviteit en declarabiliteit te verhogen en de organisatie te optimaliseren.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen