Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Solarcoat: ontwikkeling van nieuwe coating materialen voor low-cost solar films

Looptijd: van 7 april 2008 tot 15 februari 2011
Solarcoat: ontwikkeling van nieuwe coating materialen voor low-cost solar films

De ontwikkeling van solar coatings waarmee op drukmachines solar films geproduceerd kunnen worden. De solar coatings zijn het functionele deel van de solar films. Solar films worden in toenemende mate gebruikt om de zonnewarmte uit gebouwen te houden t.b.v. binnenklimaatbeheersing en energiebesparing. Huidige solar films zijn relatief duur t.o.v. de energiebesparing die behaald kan worden. Hierdoor wordt onvoldoende geïnvesteerd in solar films als energiebesparend middel. De kostprijs van solar films wordt in sterke mate bepaald door de kosten van het productieproces. Kriya beoogt een solar coating te ontwikkelen die coating bedrijven kunnen verwerken op drukmachines. Deze zijn sneller en goedkoper dan het huidige alternatief: sputteren. Het gevolg is dat de solarfilm door de nieuw te ontwikkelen solar coating goedkoper te produceren is op een drukmachine.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen