Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

SpeakSee

Looptijd: van 1 maart 2020 tot 31 december 2022
SpeakSee

Nieuw hulpmiddel voor doven en slechthorenden
SpeakSee

Doofheid of slechthorendheid wordt vaak geassocieerd met ouder worden. Dit klopt ook, want meer dan een derde van alle 70+’ers in Nederland slechthorend. Minder bekend is dat er in totaal bijna 1,5 miljoen doven en slechthorenden in Nederland zijn. Ongeveer de helft hiervan een gehoortoestel en/of schrijftolk (gesproken Nederlands naar tekst) nodig.

Uit onderzoek van Grow2Work is daarnaast gebleken dat maar liefst de helft van de doven en ernstig slechthorenden werkloos is. SpeakSee heeft een systeem van microfoons voor ogen dat binnen één seconde spraak omzet naar tekst in verschillende kleuren. Voor iedere spreker een. Op die manier kan de dove persoon lezen wat er wordt gezegd en het hele gesprek weer volgen. SpeakSee is 24/7 beschikbaar.

SpeakSee gaat een gebruiksvriendelijke en betaalbare oplossing bieden voor de uitdagingen die doven en slechthorenden op het werk, op school of thuis ervaren.

De VU valoriseert de nieuwe kennis.

Looptijd: 1 maart 2020 t/m 31 december 2020
Bijdrage Kansen voor West € 339,403
Meer informatie: www.europaomdehoek.nl

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen