Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Spraakverandering als vroege marker longaanval

Looptijd: van 1 oktober 2015 tot 1 oktober 2016
Plattegrond van de locatie van het project

De haalbaarheidsstudie en project Spraakverandering als vroege marker longaanval is een initiatief van Apps4Air met ondersteuning van de afdeling Longziekten van het Radboud universitair medisch centrum en richt zich op een toepassing, op een smartphone, om snel, thuis, eenvoudig en patiëntcomfortabel inzicht te krijgen in de gezondheidstoestand van een chronische COPD patiënt door ‘digitaal te luisteren’ naar het spraak, ademhalings- en telefoongedrag. We onderzoeken welke indicatoren afgeleid kunnen worden en van belang zijn om de gezondheidstoestand van de patiënt vast te stellen. Hierbij spelen ademfrequentie, spraakvolume, toonhoogte, pauzes in spraak, zuchten, hoesten en de variatie daarvan mogelijk een rol. Deze indicatoren zullen individueel en gezamenlijk worden bekeken om markers te vinden waarmee patiënten en artsen vroegtijdig kunnen worden ongeïnformeerd voor een aanstaande longaanval en coaching en therapie kan worden ondersteund. Doel hiervan is ziekenhuisopname voorkomen, kwaliteit van leven van de patiënt verbeteren, de zorgkosten verlagen en het aantal verzuimdagen terugdringen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen