Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

SSIM-Audio Management

Looptijd: van 22 februari 2021 tot 31 december 2022
Plattegrond van de locatie van het project

Griffid B.V. ontwerpt, ontwikkelt, levert, integreert, beheert en onderhoudt producten in de veiligheidsketen op het gebied van beveiliging, incidentmanagement, videomanagement en audiomanagement. Het doel van het REACT-EU project is het doorontwikkelen van de Audiomanager, inclusief het ontwerp en ontwikkeling van een Demonstrator waarbij deze Audiomanager een uitbreiding is op het bestaande Safety & Security Incident Management platform (SSIM®).
Ten gevolge van de Coronacrisis worden grote hardware-investeringen in de veiligheidsketen uitgesteld en lopende projecten worden vertraagd. Uitdaging met dit project is dat niet een grote investering in nieuwe devices (intercoms, omroepinstallaties, marifoons, HF-mobilofoons, CCTV, noodtelefoons, speakers) nodig is, maar dat op slimme wijze bestaande devices benut kunnen worden en vertaald naar een universeel hanteerbaar en gestandaardiseerd format van voldoende geluidskwaliteit. Door deze innovatie wordt de veiligheidsketen Corona-bestendiger gemaakt: er wordt rekening gehouden met een toepassing van Audiomanager in een bedienscenario met afstandsbediening vanaf een willekeurige werkplek, waaronder een thuiswerk-bedienplek.
Het project sluit naadloos aan bij de transitie naar digitalisering door connectief maken van nu niet gekoppelde devices en objecten in een moderne, slimme platformoplossing op basis van universeel toepasbare technologie binnen ICT-veiligheidssystemen. Deze systemen spelen die iedere dag in de maatschappij een cruciale rol bij het beschermen van kritieke infrastructuur (waaronder tunnels, bruggen en sluizen), veiligheid op straat, bij objecten en bij ontruimingen van publieke ruimten.
Griffid houdt bij de ontwikkeling van de Audiomanager ermee rekening dat het product altijd blijft voldoen aan de actuele eisen voor informatiebeveiliging met een maximale weerbaarheid tegen cyberaanvallen.Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen