Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Stadsmarketing Leeuwarden

Looptijd: van 16 september 2008 tot 1 juli 2012

Het project “Stadsmarketing Leeuwarden” richt zich op de realisatie van een effectieve stadsmarketing. Het project zal een krachtige impuls geven aan de verbetering van het imago van Leeuwarden en aan de vergroting van de aantrekkingskracht van de stad op mensen en bedrijven. De stichting Expeditie Leeuwarden is voor dat doel enkele jaren geleden opgericht. Zij breidt haar projectbureau uit voor de uitvoering van het project.  Het doel van het project is het gericht versterken en profileren van het imago van Leeuwarden op regionaal, landelijk en internationaal niveau. Subdoelstellingen zijn: Bijdragen aan een uniforme en heldere positionering van de stad Uitwerken van een doelgroepgerichte benadering Intensiveren van samenwerking en verbreden van netwerk  

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen