Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Stadstuin Emma's Hof

Looptijd: van 9 juli 2009 tot 1 september 2011

In de driehoek Weimarstraat/Beeklaan/ Galileïstraat, staat ruim zeven jaar een voormalig patronaatsgebouw leeg. Een gebouw dat in het begin van de vorige eeuw een sociale wijkfunctie had. Het gebouw wordt gesloopt en het terrein wordt teruggegeven aan de buurt. Het terrein wordt een ontmoetingsplaats voor jong en oud in een multiculturele wijk. De tuin wordt duurzaam ingericht en zal dienen als een natuurlijke speelomgeving voor kinderen en een rustplek voor volwassenen.

Verder zullen er mogelijkheden zijn voor kunstenaars om exposities te houden en worden er jaarlijks een aantal culturele manifestaties gehouden, waaronder het Weimar vehalenfestival.

Emma's Hof wordt opgezet en onderhouden door de buurtbewoners zelf, in samenwerking met de gemeente.

Samenwerking tussen : Gemeente Den Haag, Arcadis, Stichting Emma's Hof, ISV2/Reserve flankerend beleid, Stadsdeel Segbroek, Mooi Nederland, Ars Donandi/Russel ter Brugge fonds, Fonds 1818, KNHM en VSBfonds.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen