Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Startersfonds Den Haag

Looptijd: van 1 juli 2009 tot 31 december 2014
Startersfonds Den Haag

Het Startersfonds is onderdeel van het startersbeleid in Den Haag en schept kansen voor startende en doorstartende ondernemers in het MKB. Het Haagse startersbeleid is gericht op het ondersteunen van ondernemers met potentie en een goed ondernemersplan. Het beleid rust op drie pijlers: bieden van huisvesting, stimuleren van ondernemerschap en verstrekken van risicokapitaal.

Voor een aantal MKB'ers biedt een microkrediet onvoldoende mogelijkheden. Daar komt bij dat banken alleen tegen zeer beperkende voorwaarden een krediet verstrekken aan deze groep. Daarom is het Startersfonds in het leven geroepen.

De doelgroep van het Startersfonds bestaat uit startende ondernemers en ondernemers die een doorstart willen maken. Het Startersfonds hanteert het criterium dat ondernemers die een beroep doen op dit fonds zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, en binnen vijf jaar na oprichting beroep doen op het Startersfonds. Het Startersfonds zal op basis van een intake en een zorgvuldige beoordeling kredieten verschaffen aan (door-)startende ondernemers tot maximaal &amp,euro, 125.000,-

Door kansen te bieden aan startende en doorstartende ondernemers en hogere kredieten te bieden aan innovatieve bedrijvigheid kan de concurrentiepositie van de Haagse regio blijvend duurzaam worden versterkt.

Samenwerking tussen : gemeente Den Haag en Stichting Mikrokrediet Nederland h/o Qredits.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen